Seizoen drie van OmniTalks: Specialisten in de gezondheidszorg

Wat drijft je om je in te zetten voor de gezondheid van je medemens? Met deze vraag starten we het derde seizoen van onze podcast OmniTalks. Hierin spreken de communicatie-experts op het gebied van Health bij Omnicom PR Group met drie bekende specialisten uit de gezondheidszorg.

Aan de hand van hun drie favoriete muziekfragmenten, teksten of objecten gaan we in gesprek om de mens achter de specialist te leren kennen. Hoe zetten zij zich in voor de gezondheidszorg? Wie zijn ze op het moment dat ze hun doktersjas uitdoen? Waarom hebben ze juist deze objecten of fragmenten uitgekozen? En wat zegt dat over hen?

AFLEVERING 1 – TED VAN ESSEN

Ted van Essen is voormalig huisarts, oprichter van de Nederlandse Influenzastichting en griepexpert. Maar we kennen hem vooral als tv-dokter Ted bij Omroep MAX, waar hij kijkers in een paar minuten bijpraat over de meest uiteenlopende kwaaltjes en ziektes. In aflevering 1 praat Hagar Jobse, redacteur bij Omnicom PR Group, met hem over zijn christelijke gereformeerde jeugd, zijn tijd in Amerika en de geheimen van gezond oud worden.

AFLEVERING 2 – JANNEKE WITTEKOEK

Janneke Wittekoek is cardioloog en gespecialiseerd in het vrouwenhart. Ze heeft een eigen kliniek in Utrecht, schrijft boeken en is geregeld te zien in de media. Wanneer ze niet aan het werk is, is ze thuis met haar gezin. In aflevering 2 praat Marly van Bragt, Senior Account Lead bij Omnicom PR Group, met haar over de verschillen tussen hartkwalen bij mannen en vrouwen, het combineren van een drukke baan met jonge kinderen en het herkennen van stress.

AFLEVERING 3 – MARION KOOPMANS

De coronapandemie maakte van onze derde gast een bekende Nederlander. Virologe Marion Koopmans was als lid van het Outbreak Management Team dagelijks op tv. Ze is hoogleraar Virologie aan het Erasmus MC en doet onderzoek naar de overdracht van virussen van dieren op mensen. Voor haar rol bij het indammen van infectieziekten zika en ebola won ze verschillende prijzen. Daniëlle Friskes, Business Director Health and Biotech bij Omnicom PR Group, sprak met haar over haar liefde voor kunst en fotografie, haar plotselinge BN’erschap en het boek dat haar zoon over haar schreef.

De afleveringen van de podcast ‘OmniTalks: specialisten in de gezondheidszorg’, gemaakt in samenwerking met New Business Radio, zijn na de live uitzending beschikbaar op alle bekende podcastkanalen zoals SoundCloud, Apple Podcasts en Spotify. Ook voorgaand seizoen één ‘OmniTalks: de kamerkandidaten’ en seizoen twee ‘OmniTalks: bestuurders in de gezondheidszorg’ zijn terug te luisteren op deze kanalen.

Ontdek meer over onze diensten op het gebied van healthcare communicatie

LEES MEER

Seizoen twee van OmniTalks: bestuurders in de gezondheidszorg

In ‘OmniTalks: bestuurders in de zorg’ spreken onze gezondheidscommunicatie-experts drie bestuurders uit de gezondheidzorg. Een sector met uiteenlopende vraagstukken, die mensen die werkzaam zijn in de sector ook persoonlijk raken. Zeker de afgelopen 2 jaar. Wat drijft hen om zich dagelijks in te zetten voor het hoogste goed: onze gezondheid?