Public affairs consultant

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een public affairs (pa) consultant. Als pa-consultant ben je voor een breed scala aan klanten, privaat én publiek, bezig met strategische vraagstukken die de politieke besluitvorming in Den Haag raken.

Omnicom Public Relations Group is een collectief van drie internationaal toonaangevende publicrelations- en publicaffairsbureaus; FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli. In Nederland werken we, vanuit onze kantoren in Amstelveen en Den Haag, met zo’n 40 getalenteerde adviseurs en specialisten. We werken eveneens veel samen met onze Europese collega’s, onder andere in die van FleishmanHillard in Brussel, het grootse publicaffairskantoor in het centrum van de Europese democratie.

Je gaat werken voor veelal grote, internationale klanten met concrete doelstellingen voor de Nederlandse en/of de Europese markt. Je snapt hun uitdagingen, kent de markt en de maatschappelijke realiteit waarin zij opereren en adviseert ze op basis van deze kennis over hun communicatie en pa-beleid en helpt om dit beleid uit te voeren. Daarbij onderhoud je veelvuldig contact met verschillende belanghebbenden, waaronder de rijksoverheid, lokale overheden, de semipublieke sector, brancheverenigingen en ngo’s.

We vragen je niet alleen uiteenlopende en afwisselende werkzaamheden uit te voeren voor onze vele klanten, maar ook bij te dragen aan de ontwikkeling van het pa-vakgebied. Denk hierbij aan het organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten, het schrijven van blogs of het opzetten van relevant onderzoek.

JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Je monitort en analyseert relevante updates voor jouw klanten, zowel op media, maatschappelijk als politiek vlak;
 • Je houdt maatschappelijke en politieke trends in de gaten en gebruikt dit bij je adviezen;
 • Op basis van je inzichten stel je samen met je collega’s geïntegreerde adviezen op en voer je deze uit;
 • Je schrijft inbreng aan Kamerleden en andere stakeholders en onderhoudt contacten met hen;
 • Je stemt periodiek af met onze Europese collega’s over de trends en het aankomende beleid van Europa en de manier waarop Nederland naar dit beleid kijkt. Zo leg je voor onze klanten de brug tussen Nederland en Europa;
 • Je denkt proactief mee over de ontwikkeling van onze pa-discipline. 

WIJ VRAGEN

 • Wo-werk-en-denkniveau.1-3 jaar relevante werkervaring aan bureau- of klantzijde op het gebied van public affairs en/of corporate communicatie/reputatie. Op basis van je kennis en ervaringsniveau ontwerpen we een passende rol;
 • Extraverte en sterk samenwerkingsgerichte persoonlijkheid;
 • Zeer vaardig in het zowel verbaal als schriftelijk overtuigen;
 • Sterke presentatie- en adviesvaardigheden voor nationale en internationale klanten;
 • Uitstekende beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met het oog op onze (grotendeels internationale) klantportfolio en regelmatige samenwerking binnen onze wereldwijde netwerken, en van het Nederlands.

JOUW TALENT

Je bent een teamspeler en krijgt energie van het werken met verschillende collega’s voor verschillende projecten. Je bent initiatiefrijk, overtuigend, commercieel, gericht op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en het behalen van resultaten. Je bent kritisch, hebt oog voor detail en bewaakt de kwaliteit van ons werk. Bovendien maak je je sterk om de pa-expertise binnen ons bureau uit te dragen en verder te ontwikkelen.

WIJ BIEDEN

Een fulltimebaan (32 uur is bespreekbaar) met verantwoordelijkheid binnen een energiek en professioneel team bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten. Je werkt daarbij minimaal twee dagen vanuit ons kantoor in Den Haag aan het Plein, op vijf minuten van de Tweede Kamer.

PROCEDURE

Graag drinken we eerst samen koffie om te kijken wat wij elkaar te bieden hebben, voordat we je eventueel voorstellen aan het verdere team. Zo komen we er snel achter of jij je thuis voelt in onze omgeving. Als onderdeel van de procedure zijn we benieuwd naar jouw zienswijze op een bepaald vraagstuk op het gebied van communicatie en public affairs.

Als er een persoonlijke en professionele klik is, volgt een aanbod.

INTERESSE?

Stuur een korte kennismaking en cv naar [email protected] en [email protected]. Neem voor meer informatie contact op met: Eli Schim van der Loeff, senior pa-adviseur, telefoon: 06 29 55 19 61.