OPRG Alumniborrel 2023: Bedankt voor je komst!

Op 9 maart 2023 vond de alumniborrel plaats op ons kantoor in Amstelveen. We willen iedereen bedanken die aanwezig was voor de positieve energie en de mooie herinneringen die zijn gedeeld. We hebben ook stilgestaan bij het pensioen van Ferdinand Helmann en zijn enorme bijdrage aan het bureau en beroepsveld. We hebben zijn waardevolle inzichten en ervaring gebundeld in het boekje ‘Public Relations volgens Ferdinand’, die je hieronder kunt bekijken ter inspiratie.

Om nog lekker na te genieten, hebben we al jullie favoriete nummers verzameld in de Spotifylijst ‘The Omnicom PR Groove – Alumni edition’. Deze kun je hieronder beluisteren.

We houden contact en zien jullie graag op de volgende alumniborrel!

EEN STUK RIJKE GESCHIEDENIS VAN OPRG

In 1981 start Wessel Bennis het bureau Bennis. In 1996 wordt internationaal Porter Novelli opgericht en het lokale bureau Bennis sluit zich daarbij aan.

In 1985 was de oprichting van Schoep en van der Toorn, later in Nederland ook met de namen Brodeur en Pleon, en daarna werd het Ketchum. Internationaal bestond Ketchum al als reclamebureau, dat sinds 1934 ook Public Relations services aanbood. In 1996 werd Ketchum onderdeel van Omnicom en in 2009 fuseerden Ketchum en Pleon internationaal en in Nederland. 

In 2001 start het internationale FleishmanHillard officieel onder eigen naam in de Nederlandse markt. In 1946 werd FleishmanHillard al internationaal opgericht en in 1997 werd het onderdeel van DAS/Omnicom. 

PR volgens Ferdinand – 34 vragen aan PR-fenomeen Ferdinand Helmann