Consultant Public Affairs (PA)

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij, Omnicom Public Relations Group, op zoek naar een Public Affairs (PA) Consultant.

Als Consultant PA ben je voor een breed scala aan klanten, privaat én publiek, bezig met strategische vraagstukken die de politieke besluitvorming in Den Haag raken. In de praktijk ben je werkzaam op het snijvlak van ‘lobbyen’, stakeholdermanagement en communicatie.

Je gaat werken voor veelal grote, internationale klanten met concrete doelstellingen voor de Nederlandse en/of de Europese markt. Je snapt hun uitdagingen en weet plannen te ontwikkelen  waarmee ze hun ambities kunnen waarmaken. Daarbij onderhoud je veelvuldig contact met verschillende belanghebbenden, waaronder de rijksoverheid, lokale overheden, de semipublieke sector, brancheverenigingen en ngo’s.

We vragen je niet alleen dynamische werkzaamheden uit te voeren voor vele klanten, maar ook bij te dragen aan de ontwikkeling van het pa-vakgebied binnen OPRG als lid van de PA community. Denk hierbij aan het organiseren van inhoudelijke bijeenkomsten, het schrijven van blogs of het opzetten van relevant onderzoek.

Omnicom Public Relations Group is een collectief van drie internationaal toonaangevende publicrelations- en publicaffairsbureaus; FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli. In Nederland werken we, vanuit onze kantoren in Amstelveen en Den Haag, met zo’n 50 getalenteerde adviseurs en specialisten. Onze focus ligt op de sectoren healthcare & Biotechen food & agriculture; daarnaast zijn we actief voor overheden, NGO’s, techbedrijven, financiële dienstverleners, industriële concerns en consumentenmerken.

JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN

  • Als medior teamlid inspireer je en werk je samen met de adviseurs binnen de klantenteams, voor zowel bestaande als nieuwe klanten.
  • Je bent actief in nationale en internationale pitchteams voor new business en bent verantwoordelijk voor effectieve, overtuigende en aansprekende presentaties.
  • Je behartigt belangen van klanten door te adviseren over de juiste aanpak richting stakeholders.
  • Je leidt projecten in goede banen, ook op financieel niveau, en weet de klant goed op de hoogte te houden over de voortgang.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van junior collega’s.

WIJ VRAGEN

  • Wo- werk-en-denkniveau. 3 tot 5 jaar relevante werkervaring aan bureau- of klantzijde op het gebied van public affairs (digital PA is een pre) en/of corporate communicatie/reputatie.
  • Zeer vaardig in het zowel verbaal als schriftelijk overtuigen.
  • Sterke presentatie- en adviesvaardigheden voor nationale en internationale klanten.
  • Extraverte en sterk samenwerkingsgerichte persoonlijkheid.
  • Uitstekende beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met het oog op onze (grotendeels internationale) klantportfolio en regelmatige samenwerking binnen onze wereldwijde netwerken.

JOUW TALENT

Je bent een extraverte teamspeler en krijgt energie van het werken met verschillende collega’s voor verschillende projecten. Je bent initiatiefrijk, overtuigend, commercieel, gericht op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en het behalen van resultaten. Je bent kritisch, hebt oog voor detail en bewaakt de kwaliteit van ons werk.

Bovendien maak je je sterk om de pa-expertise binnen ons bureau uit te dragen en verder te ontwikkelen binnen zogenaamde de Public Affairs community.

WIJ BIEDEN

Een fulltime baan (32 uur is bespreekbaar) in Amstelveen met verantwoordelijkheid binnen een energiek en professioneel team bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten. Ook hebben we een pied-à-terre in de hofstad, met name voor ‘Haagse’ klant- en stakeholdercontacten. En een sterk bureau met topcollega’s die zich focussen op EU public affairs, in Brussel.

PROCEDURE

Graag gaan we eerst samen koffiedrinken om te kijken wat wij elkaar te bieden hebben, voordat we je eventueel voorstellen aan het verdere team. Zo komen we er snel achter of jij je thuis voelt in onze omgeving. Als onderdeel van de procedure zijn we benieuwd naar jouw zienswijze op een bepaald vraagstuk op het gebied van communicatie en public affairs.

Ben jij daarna nog steeds enthousiast over Omnicom Public Relations Group en wij over jou, dan volgt een aanbod.

INTERESSE?

Stuur een korte kennismakingsbrief en cv naar [email protected]. Neem voor meer informatie contact op met Charlotte, Head of People & Culture, telefoon: 06 5029 5532.