Consultant PR en Communicatie

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij, Omnicom Public Relations Group, op zoek naar een Consultant met zowel B2B als B2C klantervaring. Het goed kunnen inzetten van en het hebben van ervaring met social en digital in de mix is belangrijk.

In deze functie houd je je bezig met het ontwikkelen van campagnes (en het leiden van de implementatie ervan), analyses, plannen, adviezen en begrotingen en met het day-to-day leiden van accounts en accountteams. Als goede relatiemanager onderhoud en bouw je goede relaties met klanten en adviseer je hen waar nodig, gevraagd en ongevraagd. Je maakt en geeft presentaties, onder andere bij pitches. Daarnaast leid je op inspirerende wijze team- en klantmeetings en brainstormsessies en begeleid je junior collega’s in hun dagelijkse werkzaamheden. Als Consultant werk je nauw samen met de verantwoordelijke CRM (Client Relationship Manager) aan de realisatie van organische groei op klanten en bij newbusiness-mogelijkheden. Vanzelfsprekend treed je vanuit jouw rol veel naar buiten en bouw je aan de zichtbaarheid, het netwerk en de reputatie van ons mooie bureau.

JOUW VERANTWOORDELIJKHEDEN

  • Als teamlid inspireer je en werk je samen met de adviseurs binnen de klantenteams, voor zowel bestaande als nieuwe klanten.
  • Je behartigt belangen van klanten door te adviseren over de juiste communicatieaanpak richting stakeholders.
  • Je leidt projecten in goede banen, ook op financieel gebied, en houdt de klant goed op de hoogte van de voortgang.
  • Je bent actief in nationale en internationale pitchteams voor new business en bent verantwoordelijk voor effectieve, overtuigende en aansprekende presentaties.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van junior collega’s.

WIJ VRAGEN

  • Wo- werk- en -denkniveau. 2 tot 3 jaar relevante werkervaring aan bureau- en/of klantzijde op het gebied van communicatie; public relations, reputatie.
  • Zeer vaardig in zowel verbaal als schriftelijk overtuigen.
  • Sterke presentatie- en adviesvaardigheden voor nationale en internationale klanten.
  • Extraverte en sterk samenwerkingsgerichte persoonlijkheid.
  • Uitstekende beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met het oog op onze (deels internationale) klantportfolio en regelmatige samenwerking binnen onze wereldwijde netwerken.

JOUW TALENT

Je bent een extraverte teamspeler en krijgt energie van het werken met verschillende collega’s voor verschillende projecten. Je bent initiatiefrijk, overtuigend, commercieel, gericht op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en het behalen van resultaten. Je bent kritisch, hebt oog voor detail en bewaakt de kwaliteit van ons werk.

WIJ BIEDEN

Een fulltime baan (32 uur is bespreekbaar) in Amstelveen met veelverantwoordelijkheid binnen een energiek en professioneel team bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten. Ook hebben we een pied-à-terre in de hofstad, met name voor ‘Haagse’ klant- en stakeholdercontacten. Wij bieden stevige doorgroeimogelijkheden.

PROCEDURE

Graag gaan we eerst samen koffiedrinken om te kijken wat wij elkaar te bieden hebben, voordat we je eventueel voorstellen aan het verdere team. Zo komen we er snel achter of jij je thuis voelt in onze omgeving. Als onderdeel van de procedure zijn we benieuwd naar jouw zienswijze op een bepaald vraagstuk op het gebied van communicatie en public affairs.

INTERESSE?

Stuur een korte kennismakingsbrief en cv naar [email protected]. Neem voor meer informatie contact op met Charlotte, Head of People & Culture, telefoon: 06 5029 5532.